Leiders Marathon Cup slaan toe in Enschede

Iris van der Stelt en Sjoerd den Hertog hebben vrijdag in Enschede goede zaken gedaan in de strijd om de KPN Marathon Cup. De klassementsleiders bij de vrouwen en de mannen zegevierden allebei op de IJsbaan Twente. Van der Stelt won na tachtig rondes de sprint van het peloton en verstevigde daarmee de leiding in het klassement. Den Hertog was na 125 ronden de sterkste uit een kopgroep van achttien schaatsers.

,,Dit is zo een heel nuttige avond'', zei Den Hertog, die zijn tweede zege op rij boekte in de strijd om de Marathon Cup. Zijn voornaamste concurrenten voor de eindzege, Crispijn Ariëns en Robert Post, konden niet meedoen om de winst en raakten zo verder achterop in het klassement.

,,In de sprint was ik helemaal niet met dat klassement bezig, lette ik alleen maar op Simon Schouten. Dat was voor mij de gevaarlijkste man. Bij het uitkomen van de laatste bocht kon ik mooi binnendoor bij hem. Pas achter de streep realiseerde ik me dat dit ook voor het klassement uitstekend was.'' Schouten eindigde als tweede, Evert Hoolwerf werd derde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.