Leipzig laat Keita pas in de zomer gaan

Naby Keita maakt het seizoen in Duitsland af bij RB Leipzig. Liverpool wilde de 22-jarige middenvelder uit Guinee eigenlijk deze winter al naar de Premier League halen, een half jaar eerder dan was afgesproken. Leipzig werkt daar echter niet aan mee, benadrukte technisch directeur Ralf Rangnick zondag.

,,We staan Naby niet eerder af, ook al wil Liverpool hem al in deze transferperiode overnemen'', zei Rangnick. ,,Iedereen weet dat wij geen 'verkoopclub' zijn. We hadden alleen meegewerkt als er een exorbitant transferbedrag op tafel was gekomen, maar dat is niet gebeurd.''

Al in augustus van het afgelopen jaar verzekerde Liverpool zich van de komst van Keita. De middenvelder heeft een clausule in zijn contract staan dat hij per 1 juli 2018 voor een bedrag van 48 miljoen pond (bijna 52 miljoen euro) mag vertrekken. De 'Reds' betaalden dat bedrag en maakten daarmee van Keita hun eerste aanwinst voor volgend seizoen. Pogingen van trainer Jürgen Klopp om de Afrikaan al deze winter naar Liverpool te halen, hadden geen succes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.