Lens in genade aangenomen bij Sunderland

Jeremain Lens is weer in genade aangenomen bij Sunderland. Trainer Sam Allardyce heeft de aanvaller opgenomen in zijn selectie voor het uitduel van zaterdag met Manchester City.

,,Hij heeft met de groep getraind en zit er weer bij'', vertelde Allardyce woensdag op een persconferentie. De oefenmeester passeerde Lens afgelopen zaterdag voor het uitduel met Chelsea, omdat hij niet aan een uitlooptraining zou hebben deelgenomen. Allardyce wilde de reden van de afwezigheid van Lens niet bevestigen. ,,We hebben maatregelen genomen. We kunnen nu verder.''

Toch sluit Allardyce niet uit dat hij in januari al afscheid van Lens gaat nemen. ,,Als een club hem wil kopen, dan kunnen we altijd kijken of we er uitkomen'', zei hij. Lens vertelde afgelopen weekeinde al niet raar op te kijken van een snel vertrek bij Sunderland. ,,Verhuizen hoort nu eenmaal bij het voetbal'', zei hij.

Lens maakte afgelopen zomer op voorspraak van Dick Advocaat de overstap van Dinamo Kiev naar Sunderland. De aanvaller verkoos de Engelse club boven Ajax, dat zich ook bij hem meldde en nog steeds op zoek is naar een spits. Advocaat nam in oktober afscheid van Sunderland na een reeks teleurstellende resultaten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.