Lesmond Prinsen debuteert als sidekick in Sport Noord Podcast: 'Door mij is Dick Lukkien nu een toptrainer'

Sidekick Lesmond Prinsen (l) en FC Emmen-watcher Thijs de Jong.

De koning is dood, leve de koning! Joop Gall is begonnen aan zijn avontuur in China en zijn vervanger in de podcast is oud-profvoetballer en huidig trainer van The Knickerbockers Lesmond Prinsen.

Lesmond was in het verleden teamgenoot van Joop Gall en speelde Dick Lukkien ooit uit de basis bij BV Veendam. ,,Door mij is Dick Lukkien nu een toptrainer’’, zegt sidekick Lesmond in de podcast, waar ook journalist William Pomp weer aanschuift.

Lukkien mag dan een toptrainer worden genoemd, in deze aflevering zetten Lesmond en William hun vraagtekens bij het tactisch plan van de oefenmeester na de rode kaart van RKC Waalwijk (1-1). Het tweetal vond, achteraf, dat Lukkien op dat moment een extra aanvaller had moeten brengen.

Rol van Memisevic wekt verbazing

Ook over FC Groningen viel het nodige te zeggen. Met name de rol van Samir Memisevic in het duel met Feyenoord (1-1) verbaasde Lesmond en William. De Bosniër speelde volgens hen te veel als verdediger. Lesmond: ,,Als je alleen maar doet wat een trainer vraagt, wordt het niks.’’ Vraagt Danny Buijs te veel van zijn spelers?

De nieuwe rubriek ‘Bellen met Joop’ laat nog even op zich wachten, vanwege verbindingsproblemen met China.

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen