Li Jie en Eerland missen eerste kans op Rio

Tafeltennissters Li Jie en Britt Eerland zijn er donderdag niet in geslaagd een startbewijs voor de Olympische Spelen van Rio te bemachtigen. Beide Nederlandse speelsters werden op het kwalicatietoernooi in het Zweedse Halmstad voortijdig uitgeschakeld in de eerste knock-outronde.

Li Jie kwam nog het verst. Ze begon voortvarend met een overtuigende zege van 4-0 op de Litouwse Egle Stuckyte (11-2 11-1 11-5 11-3) en was daarmee nog twee zeges verwijderd van een ticket. Maar tegen de Roemeens Daniela Monteiro Dodean was ze niet opgewassen: 1-4 (6-11 10-12 11-6 5-11 4-11). Britt Eerland ging in de eerste knockout-ronde hard onderuit tegen de Slowaakse Barbora Balazova: 0-4 (3-11 6-11 7-11 9-11).

Li Jie en Eerland krijgen vrijdag een herkansing in de tweede knock-outronde, maar die is een stuk zwaarder omdat dan nog maar twee tickets voor Rio zijn te verdienen. In de eerste knock-outfase waren dat er acht.

Voor Nederland is één ticket al vergeven aan Li Jiao. Zij kwalificeerde zich vorig jaar al door de Europese Spelen in Bakoe te winnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.