Het volleybalteam van het Groningse Amysoft Lycurgus verwelkomt met Niels de Vries een oude bekende in de selectie voor het volgend seizoen.

,,Ik heb nog de ambitie om beter te worden en wil weer meer met volleybal gaan doen’’, zegt de middenaanvaller, die twee jaar geleden bij het Lycurgus vertrok. ,,Daarvoor heb ik meer trainingsuren nodig. Als ik dan de mogelijkheid krijg om bij Lycurgus te trainen en spelen twijfel ik niet.’’

De 24-jarige De Vries heeft een contract getekend voor twee seizoenen. De 2.07 meter lange volleyballer speelde van 2016 tot medio 2019 eerder bij Lycurgus. Na zijn vertrek uit Groningen kwam hij een jaar uit voor Raiffeisen Waldviertel in Oostenrijk. Daarna speelde hij het afgelopen seizoen in de eredivisie bij ZVH in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen.

Een tijdje in dubio

De liefde bracht De Vries terug naar Groningen waar zijn vriendin woont. ,,We stonden een tijdje in dubio. Zij richting mij of ik naar Groningen. Ik ben blij dat zij gewonnen heeft’’, zegt de speler, die sinds zijn terugkomst naar Nederlands bij zijn ouders in Wormer woonde. Het reizen naar de club in Zevenhuizen en zijn vriendin in Groningen vond hij qua afstand steeds lastiger worden.

Om terug te kunnen keren heeft De Vries, die in 2018 nog deel uitmaakte van de selectie van het Nederlands team, zijn baan als reliability engineer bij Tata Steel in IJmuiden opgezegd. Hij zegt wat te zijn veranderd. ,,In mijn eerste periode was ik ingetogen en had ik overal wel vrede mee. Maar ik ben gebekter geworden. Ik zeg veel meer wat ik vind en ben als persoon gegroeid. Een jaar in het buitenland heeft daarbij zeker meegeholpen.’’

Bekerfinale

Dat hij met Lycurgus twee keer de bekerfinale verloor zit hem nog steeds dwars. ,,Er is unfinished business. Het knaagt dat ik twee keer de bekerfinale heb verloren. Dat staat voorlopig het hoogste op mijn verlanglijst.’’ Wel werd De Vries met Lycurgus twee keer landskampioen en won hij drie keer de Supercup.

Coach Arjan Taaij is blij met de terugkeer van de middenaanvaller. ,,Met Niels weten we wat we in huis halen. Hij heeft ervaring en zijn blokkerende en aanvallende capaciteiten zijn bekend. Omdat hij een tweejarig contract heeft kunnen we verder bouwen.’’

Jesper van Muijden naar Sliedrecht Sport

De 20-jarige Jesper van Muijden die bij Lycurgus eerder nauwelijks aan spelen toekwam vervolgt zijn sportieve carrière bij Sliedrecht Sport. Daar komt de middenaanvaller met Erik van der Schaaf een bekende van Lycurgus tegen. Van der Schaaf maakte eerder al bekend bij Lycurgus te vertrekken en bij Sliedrecht Sport te gaan spelen,

Dat maakt in totaal tien spelers voor Sliedrecht Sport. Eerder werd al bekend dat spelverdelers Niels Vermeulen en Rick van der Sluis, libero Mart de Groot, passer-loper Bart Yark en nieuwkomers, Erik van der Schaaf (passer-loper) en Raygid Isenia (midden) onderdeel uit gaan maken van de selectie voor het nieuwe seizoen.

De selectie van Lycurgus telt voor het komend seizoen met de terugkeer van De Vries nu negen spelers: diagonaal Marcell Pesti en Geoffrey van Gent, middenaanval Dennis Borst, Luuk Hofhuis en Niels de Vries, spelverdeling Markus Held en Tieme de Jong en libero Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport