Liverpool mist Coutinho tijdens feestdagen

Liverpool moet het tot na de feestdagen stellen zonder Philippe Coutinho. De Braziliaanse international liep zaterdag een forse enkelblessure op tijdens het gewonnen competitieduel met Sunderland (2-0). Coutinho moest na ruim een half uur spelen per brancard naar de kant.

De nummer tien van Liverpool liet maandagavond een MRI-scan maken van zijn gehavende enkel. Hoewel de 'Reds' zelf nog geen officiële diagnose naar buiten hebben gebracht, staat volgens Engelse media vast dat de enkelbanden van Coutinho beschadigd zijn. Hij is vijf tot zes weken uitgeschakeld en dus pas in het nieuwe kalenderjaar weer inzetbaar voor manager Jürgen Klopp.

Liverpool staat voor een drukke decembermaand, met zes wedstrijden. Op oudejaarsdag staat de topper tegen Manchester City op het programma, twee dagen later speelt de ploeg van Georginio Wijnaldum tegen Sunderland. De kans is groot dat Coutinho al die wedstrijden mist.

De Braziliaan is dit seizoen van grote waarde voor Liverpool. Coutinho maakte zelf vijf doelpunten in de Premier League en bereidde er ook vijf voor. ,,Natuurlijk gaan we zo'n goede voetballer missen, maar we moeten laten zien dat we het ook zonder 'Phil' kunnen'', aldus Klopp, die het voorlopig eveneens moet stellen zonder zijn aanvallers Daniel Sturridge en Adam Lallana. Liverpool staat in de Premier League één punt achter op koploper Chelsea.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.