Liverpool slaat na rust toe tegen door corona geveld Aston Villa

Liverpool slaat na rust toe tegen door corona geveld Aston Villa ANP

Liverpool heeft in de derde ronde van de FA Cup gewonnen bij Aston Villa, dat door de vele coronabesmettingen geen representatief elftal kon opstellen. Na de hervatting nam de formatie van coach Jürgen Klopp ruim afstand van de veredelde jeugdformatie: 1-4.

Halverwege was het verrassenderwijs 1-1. Sadio Mané zette de kampioen op voorsprong, vlak voor rust maakte Louie Barry gelijk.

Na de hervatting nam de druk van Liverpool toe. Georginio Wijnaldum zette de club op voorsprong, met een bekeken schuiver. Met zijn tweede van de dag kopte Mané de 1-3 binnen. Daarna scoorde nog Mohamed Salah.

Veel debutanten

Aston Villa startte met zeven spelers uit de onder 23-selectie en vier uit de onder 18. De vier waren nog niet geboren toen Liverpools routinier James Millner in 2002 zijn debuut als prof maakte. Tot de vele debutanten behoorde de 17-jarige Nederlander Lamare Bogarde, een neef van oud-international Winston Bogarde.

Sil Swinkels, overgekomen uit de jeugd van Vitesse, debuteerde als invaller. Oud-Ajacied Anwar El Ghazi bevond zich onder de ontbrekende spelers van de club uit Birmingham.

Vaste basis

Liverpool begon met zes spelers die tot de vaste basis behoren. Onder hen bevonden zich Wijnaldum, Salah en Mané. Klopp gaf veel bekende spelers de nodige rust.

Wolverhamtpon Wanderers schakelde Crystal Palace uit, 1-0. De Spanjaard Adama Traoré zette de thuisclub na ruim een half uur op voorsprong.

Bij Crystal Palace deed Patrick van Aanholt mee. Ki-Jana Hoever viel enkele minuten voor het eindsignaal in bij de Wolves.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport