Locadia: extra mooi om zo kampioen te worden

De titel van PSV dit jaar is volgens aanvaller Jürgen Locadia nog mooier dan die van vorig jaar. De spannende ontknoping in de titelstrijd met Ajax op de slotdag van de competitie geeft extra glans aan het kampioenschap. ,,Het is extra mooi om zo kampioen te worden. Ik ben superblij'', reageerde de PSV-aanvaller na ontvangst van de kampioensschaal in Zwolle.

De linksbuiten had tot tien minuten voor het laatste fluitsignaal niet in de gaten dat De Graafschap op gelijke hoogte was gekomen met Ajax. Jetro Willems vertelde hem van de zijlijn over de tussenstand in Doetinchem. ,,Het was een raar gevoel maar ik bleef geconcentreerd.''

Locadia was met tegenzin begonnen aan het seizoen bij PSV. De 22-jarige aanvaller voelt zich spits maar op die plek is de rol van Luuk de Jong onbetwist. Locadia speelde daarom het hele seizoen als linksbuiten. Achteraf is hij daar ook gelukkig mee. ,,Uiteindellijk valt alles op z'n plek, dat blijkt vandaag ook weer'', zei hij over zijn doelpunt en assist tegen PEC Zwolle (1-3).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.