Locadia fit voor PSV

Jürgen Locadia is zondag op tijd fit voor de thuiswedstrijd van PSV tegen SC Cambuur. De aanvaller trainde afgelopen week niet voluit wegens enkelklachten.

Trainer Phillip Cocu kan Locadia goed gebruiken. PSV wil het laatste thuisduel van de competitie gebruiken om het doelsaldo flink op te vijzelen. De kampioen uit Eindhoven staat in punten gelijk met koploper Ajax, dat in de laatste twee duels een voorsprong van zes treffers verdedigt.

Cocu gelooft nog in een kampioenschap voor PSV. ,,Je moet altijd blijven geloven en door blijven gaan. Dat wil ik zondag zien van het team'', zei hij. ,,In 20 jaar voetbal heb ik het vreemdste seizoenslot meegemaakt. Ook die wedstrijd gaf aan dat je tot de laatste seconde moet doorgaan.''

Cocu doelde op de laatste competitiewedstrijd van PSV in het seizoen 2006/2007 tegen Vitesse. PSV begon als nummer drie van de eredivisie aan de laatste speelronde, maar passeerde AZ en Ajax op de ranglijst. De club werd kampioen op basis van het beste doelsaldo. Cocu zelf maakte het beslissende doelpunt voor PSV.

PSV mist tegen SC Cambuur de geblesseerde Jorrit Hendrix en geschorste Davy Pröpper.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.