'Lochte voor tien maanden geschorst'

De Amerikaanse topzwemmer Ryan Lochte kan deelname aan de WK volgend jaar zomer in Boedapest waarschijnlijk vergeten. Volgens diverse media in zijn vaderland wordt de meervoudige olympisch en wereldkampioen voor tien maanden geschorst wegens zijn geruchtmakende wangedrag tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016. Het Amerikaanse Olympisch Comité en de Amerikaanse zwembond konden de sanctie tegen Lochte nog niet bevestigen.

De 32-jarige zwemmer, die bij Rio 2016 goud won op de estafette (4x200 meter vrije slag), kwam in opspraak na een avondje stappen met enkele teamgenoten. Zij verzonnen een overval door gewapende politieagenten na een incident bij een benzinestation in Rio, met een bedenkelijke hoofdrol voor Lochte.

Hij bood later zijn excuses aan, maar zei erbij dat hij vond dat het hele verhaal door de media nogal was opgeblazen. Lochte verloor niettemin diverse sponsors door de hele affaire. Hij zou daardoor een bedrag van circa 1 miljoen dollar zijn misgelopen. Inmiddels heeft Lochte zich aangesloten bij het tv-programma 'Dancing With The Stars'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.