LottoNL-Jumbo niet naar Slag om Norg

Profformatie LottoNL-Jumbo heeft de organisatie van de Slag om Norg laten weten geen ploeg af te vaardigen naar het Drentse wielerspektakel.

,,Een behoorlijke teleurstelling voor ons”, erkent organisator Johan Wekema, die had gerekend op de komst van het Nederlandse Protour-team. De Slag om Norg kreeg vorig jaar de 1.1-status van de UCI, waardoor er alleen renners met een proflicentie mee mogen doen aan de Nederlandse variant van de Strade Bianche. Ook werd de koers over de deels onverharde wegen rond Norg vervroegd van medio augustus naar 2 juli. Dit zou beter passen in de agenda van de profploegen, maar dus niet in die van LottoNL-Jumbo

De Slag om Norg valt samen met het eerste weekend van de Tour de France. Gehoopt was dat de subtoppers, die niet hoeven op te draven in Frankrijk, hun handen vrij zouden hebben om naar Drenthe te komen. ,,Maar een aantal renners van LottoNL-Jumbo gaat op hoogtestage en door de Tour schijnt er ook een logistiek probleem te zijn”, zegt John Kerstholt, die zich ontfermt over het deelnemersveld.

menu