Luis: Barcelona mag niet verliezen

Barcelona mag niet verliezen van de UEFA. Dat gevoel heeft verdediger Filipe Luis overgehouden aan de nederlaag van Atlético Madrid dinsdag bij Barcelona in het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League (2-1).

,,Ik heb wel eens gezegd dat Messi in Spanje wordt beschermd door scheidsrechters en journalisten'', zei hij na direct na de wedstrijd. ,,Maar hetzelfde zeg ik nu over heel Barcelona in de Champions League. Het is kennelijk een ramp als ze worden uitgeschakeld. Dat wil de UEFA niet. In de competitie kreeg ik een rode kaart voor een trap die ik aan Messi gaf'', vervolgde de Braziliaan. ,,Maar wat moet Barcelona doen om rood te krijgen?''

Luis doelde overduidelijk op Luis Suárez, die natrapte richting Juanfran. De oud-speler van Ajax duwde bovendien Luis met een arm naar de grond. Hij kreeg slechts één gele kaart en was later met twee doelpunten erg belangrijk. Atlético Madrid speelde bijna een uur met tien man omdat Fernando Torres wel uit het veld werd gestuurd. ,,Een veel te zware beslissing'', zei Luis over de straf die de Duitse arbiter Felix Brych uitdeelde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.