Luis Enrique: fantastisch seizoen Barcelona

Fantastisch, zo omschreef trainer Luis Enrique in één woord het seizoen van FC Barcelona. De Spaanse kampioen verzekerde zich zondagavond voor het tweede jaar op rij van de 'dubbel', door de bekerfinale tegen Sevilla in de verlenging te winnen (2-0). ,,Dit was een spectaculair einde van het seizoen. Niet alleen met de laatste competitiewedstrijden die we moesten winnen, maar ook met het verloop van deze bekerfinale'', zei Luis Enrique.

Het Catalaanse sterrenensemble speelde in Madrid lang met een man minder, nadat Javier Mascherano in de 36e minuut met rood van het veld was gestuurd. ,,Maar dit team weet hoe het met tegenslagen om moet gaan. De spelers hebben karakter en persoonlijkheid getoond'', aldus de trotse trainer.

Barcelona won dit seizoen vier van de zes mogelijke prijzen. Alleen de Spaanse Supercup en Champions League ontbreken op de erelijst van dit jaar. ,,Deze ploeg hoeft niets meer te bewijzen. De spelers blijven prijzen winnen, welke trainer ook voor de groep staat. Dit is een team vol kampioenen'', zei Luis Enrique.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.