Luiten grijpt net naast hoofdprijs in Spanje

Golfer Joost Luiten heeft zondag bij de Open Spaanse titelstrijd net naast de hoofdprijs van 333.330 euro gegrepen. De dertigjarige Rotterdammer eindigde na de vierdaagse in San Roque op de tweede plaats, één slag achter de Britse winnaar Andrew Johnston.

Voor Luiten was het dit jaar zijn hoogste eindklassering tot dusver op de Europese Tour. Het was in 2016 zijn vierde notering in de top tien. Hij verdiende in Zuid-Spanje een bedrag van 222.220 euro aan prijzengeld.

Luiten was als gedeelde nummer twee, met één slag achter leider Mike Lorenzo-Vera uit Frankrijk, aan de laatste dag begonnen. Een bogey op de derde hole poetste hij snel weer weg met twee birdies op rij. Na vijf keer par volgde op de elfde hole opnieuw een bogey.

286 slagen

Daarna kon Luiten zijn dagscore niet meer naar beneden brengen (zeven keer par). Hij eindigde op de lastige baan van Valderrama na vier ronden (70-75-70-71) op een totaal van 286 slagen. Johnston ging zondag rond in 70 slagen en veroverde met een eindscore van 285 zijn eerste titel op de Europese Tour.

Luiten kwam vier weken geleden in India voor de laatste keer in actie. Hij miste in New Delhi na twee ronden de 'cut'. Luiten kwam daarna met het nieuws naar buiten dat hij een mental-coach had ingehuurd, onder meer om zijn concentratie en zijn vertrouwen vast te houden op de beslissende momenten op de golfbaan. Gezien zijn meer dan degelijke spel in Zuid-Spanje is de aanstelling van Chris Henry, een Engelse oud-snookerspeler die tegenwoordig in België woont, een goede zet geweest van de beste golfer van Nederland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.