Luiten grijpt weer naast titel

Voor de tweede week op rij heeft golfer Joost Luiten naast een titel gegrepen op de European Tour. Vorige week lukte het Luiten net niet om in Spanje te winnen, maandagochtend eindigde hij op de gedeeld tweede plaats in het Chinese Shenzhen.

Luiten was zondag een eind gekomen op de afsluitende vierde ronde van het Shenzhen International, maar moest toen zijn titeljacht staken vanwege onweer. Maandagochtend produceerde hij op de afsluitende drie holes nog één birdie en kwam zo op een totaal van veertien onder par.

De Zuid-Koreaan Lee Soo-min sloeg op de laatste drie holes echter een birde, een eagle en een bogey en wist zo op zestien onder par te komen. Daarmee kaapte hij de titel weg voor de neus van de Nederlander, die de tweede plaats uiteindelijk deelde met de Zuid-Afrikaan Brandon Stone.

Voor Luiten was het alweer de zesde top tien-positie in negen toernooien, maar een overwinning ontbreekt nog. Dat komt wel, verzekerde hij tegenover golf.nl. ,,Het gaat goed gewoon goed, ik geef mezelf elke week de kans om te winnen. Meer kan je niet doen en het gaat een keer mijn kant op vallen. Natuurlijk wil je winnen, maar als ik zo blijf spelen, komt dat wel.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.