Luiten kampt weer met polsblessure

Joost Luiten kan de komende weken niet in actie komen vanwege een polsblessure. Uit een MRI-scan blijkt dat er vocht zit bij de pezen en het bot. Hij moet deze week het Italiaans Open en later deze maand het BMW International Open in Duitsland laten schieten.

,,Ik moet de pols in ieder geval twee weken zo veel mogelijk ontzien, daarna kan ik hopelijk weer gaan trainen'', zegt Luiten op de website golf.nl. ,,Als alles dan goed gaat, speel ik weer in het Frans Open.'' Het Frans Open is van 28 juni tot en met 1 juli.

Luiten had in maart ook al last van zijn pols. Hij kreeg toen een spuit in het gewricht, waardoor hij pijnvrij kon spelen. Maar de afgelopen twee weken kreeg hij toch weer last. Volgens Luiten was de uitslag van de scan wel minder slecht dan die van een eerdere scan begin april. ,,Er is minder vocht bij het bot, dat is positief. De artsen gaan er van uit dat vooral het vocht bij de pezen de pijn en irritatie veroorzaakt. Het is nu zaak topfit te worden voor de grote toernooien in de zomer.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.