Luiten kansrijk in China

Joost Luiten heeft zich op de tweede dag van het golftoernooi in het Chinese Shenzhen, dat meetelt voor de Europese Tour, in de top van het klassement gehandhaafd. De dertigjarige Rotterdammer ging vrijdag rond in 66 slagen. Daarmee bleef hij zes slagen onder het baangemiddelde. Luiten had donderdag voor zijn eerste omloop 68 slagen nodig.

Met een score van 134 slagen staat Luiten in het voorlopige klassement op de tweede plek, drie slagen achter de Zuid-Koreaan Lee Soo-min. De Aziaat ging vrijdag rond in 65 slagen en staat op een totaal van 131.

Het toernooi in China had opnieuw te lijden onder het slechte weer. De spelers moesten twee keer naar binnen wegens naderend onweer. Op de eerste dag konden niet alle golfers hun openingsronde voltooien door de zware omstandigheden. Ook de tweede ronde konden veel spelers vrijdag niet afmaken of zelfs beginnen. Zij dienen zaterdagochtend alweer vroeg in actie te komen.

Ondanks de urenlange vertraging wist Luiten zijn concentratie vrijdag vast te houden. Hij produceerde een eagle, zes birdies en twee bogeys.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.