Luiten pleit voor andere opzet olympisch golf

Joost Luiten pleit voor een andere opzet van het olympische golftoernooi. Dat zei de dertigjarige Rotterdammer na afloop van de vierde en laatste ronde op de baan van Rio. ,,Ik denk dat we meer de kant op moeten van een landenwedstrijd, dat krijg je veel meer het gevoel dat je met een olympisch toernooi bezig bent en echt voor je land uitkomt. Nu was het toch een individueel toernooi zoals ik ieder week speel'', zei hij bij de NOS.

Golf was in Rio de Janeiro voor het eerst in 112 jaar jaar weer een officieel onderdeel op de Olympische Spelen. De organisatie koos voor het gebruikelijke format strokeplay. ,,Ik heb er met andere golfers over gesproken en bijna iedereen deelde mijn mening. Juist het olympisch toernooi moet iets speciaal zijn, Er zijn genoeg andere fomats te bedenken, zoals matchplay of met gemengde teams. Maar wat mij betreft moet het anders.''

Luiten had zich vooraf veel voorgesteld van het toernooi, maar bleek niet in topvorm te zijn. ,,Ik was niet mezelf dit toernooi en vocht vooral tegen mezelf. Dat kun je in zo'n veld niet veroorloven'', aldus de Nederlandse prof, die op de gedeelde 27e plaats eindigde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.