Luiten valt terug in Spaans Open

Golfer Joost Luiten is vrijdag teruggevallen in de Open Spaanse titelstrijd in San Roque. De Rotterdammer worstelde zich op de lastige golfbaan van Valderrama langs de achttien holes in de tweede ronde en noteerde een score van 75 slagen, vier boven par.

De Nederlandse prof zakte weg uit de subtop, maar kan met een totaal van 145 slagen desondanks rekenen op deelname in het weekeinde. Hij staat op de gedeelde veertiende plaats. Vrijwel alle spelers hadden in de winderige omstandigheden grote moeite 'laag' te gaan. De cut lag daardoor op een zeldzaam hoge score van 151.

Luiten ging op de eerste dag nog rond in 70 slagen, een score van 1 onder par. Vrijdag was het vooral bogeys aankruisen; liefst zeven stuks. Daar kon hij slecht twee birdies tegenover zetten.

De Spaanse golfer Pablo Larrazábal gaat na twee dagen aan kop met 139 slagen, drie onder par. Larrazábal, die vrijdag weliswaar een triple bogey moest invullen maar ook vier birdies wist te produceren, wordt op twee slagen gevolgd door de Engelsman Andrew Johnston.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.