Lukkien: 'Ik houd er niet van als FC Emmen wordt neergezet als campingelftal'

FC Emmen-trainer Dick Lukkien kan een dag na de 5-0 nederlaag bij Ajax weinig met de opflakkerende kritiek op de fitheid van Anco Jansen en Keziah Veendorp. ,,Ik houd er niet van als onze ploeg wordt neergezet als campingelftal.”

Ajax schudt FC Emmen eenvoudig van zich af
Lees verder

Na de voor de Drenten kansloze onderneming in de Johan Cruijff Arena van zaterdag hadden Hugo Borst en Kenneth Perez het voor de camera’s van Fox Sports uitvoerig over het gewicht van Jansen. Borst had de indruk dat de aanvoerder van de Emmen op z’n zachtst gezegd niet ‘helemaal afgetraind is’. Lukkien stoorde zich aan de woorden van de analytici.

,,We onderkennen dat er bij Anco nog één of twee kilo vanaf mag. Maar het gelul dat hij veel te dik zou zijn, is grote onzin. Dan wordt er op de man gespeeld. Ik hoop dat mensen beseffen dat Anco vorig seizoen van ver moest komen. Hij is al veel meer kilo’s kwijt geraakt, maar was de laatste weken niet pijnvrij. Daardoor heeft hij minder kunnen trainen en is zijn gewicht weer iets omhoog geschoten. Toch zie ik elke dag hoe Anco bezig is om fit te worden en te blijven. Hij was tegen ADO Den Haag nog bepalend voor de drie punten. Dat is voor mij veel belangrijker.”

Meten en wegen

De analytici plaatsten ook vraagtekens bij de fitheid van verdediger Keziah Veendorp. ,,Maar Keziah kleurt bij de fysieke tests keurig binnen de lijntjes”, wierp Lukkien tegen. ,,Misschien dat zijn geblokte postuur een verkeerde indruk wekt. Want dat is absoluut het geval. We meten en wegen ook gewoon bij FC Emmen, hoor. Daar hoeven mensen zich geen zorgen over te maken. Ik houd er niet van als onze ploeg wordt neergezet als campingelftal.”

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.