Lukkien: jammer dat we Advocaat niet opnieuw tegenkomen

FC Emmen-trainer Dick Lukkien had zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht graag opnieuw de degens gekruist met Dick Advocaat. Maar zijn collega gaat pas vanaf maandag aan de slag in de Domstad.

Lukkien had in mei uiteraard genoten van het gewonnen tweeluik tegen Sparta Rotterdam, waar destijds tevergeefs werd gehoopt dat Advocaat de club kon behoeden voor degradatie. Advocaat (70) kon de verleiding ook dit seizoen klaarblijkelijk niet weerstaan, want FC Utrecht is vanaf komende week zijn nieuwe werkgever. ,,Jammer dat we elkaar nog niet opnieuw tegenkomen”, zei Lukkien. ,,Puur omdat ik heel veel respect heb voor Advocaat. Het is prachtig om hem als tegenstander te hebben.”

Assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen zondag nog de honneurs waar op de bank van FC Utrecht, nadat hoofdtrainer Jean-Paul de Jong onlangs werd ontslagen. De club maakt een moeizame seizoensstart door. ,,Ik denk niet dat ze op tactisch gebied ineens een ommezwaai gaan maken, maar ik verwacht wel een getergd FC Utrecht. Ze hebben te weinig punten gepakt met hun kwaliteiten”, stelde Lukkien.

Geen Anco Jansen

FC Emmen zal het zondag sowieso zonder de gebleseerde aanvoerder Anco Jansen en reserves Stef Gronsveld, Tim Siekman en Kasper Oldenburger moeten stellen. Wouter Marinus is nog een twijfelgeval. Op basis van het partijspel van de vrijdagtraining lijkt Lukkien huurling Reuven Niemeijer meteen een basisplaats te geven. Luciano Slagveer zou in dat geval het kind van de rekening zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.