Lukkien kijkt uit naar 'Feyenoord-thuis': het zoemt in de regio

Met Feyenoord ontvangt FC Emmen zondag voor het eerst in de eredivisie een club uit de traditionele top-drie. Trainer Dick Lukkien geniet van de voorpret, maar hoopt vooral op een verrassing.

Lukkien zag dat Feyenoord donderdag op de goede weg bleef door VVV-Venlo in De Kuip met 4-1 overtuigend opzij te zetten. ,,Ze hangen nu weer aan het elastiek”, wees Lukkien op de titelstrijd. ,,Het wordt een prachtige uitdaging voor ons. We zullen in de duels moeten komen. Als we Feyenoord de ruimte geven, krijgen we sowieso een heel lastige middag.”

Hij vervolgde: ,,Je merkt aan alles dat dit een bijzondere wedstrijd is. Het zoemt in de regio, ook omdat er hier veel mensen een zwak voor Feyenoord hebben. Natuurlijk wordt het voor ons een moeilijke pot, maar we gana vol voor een goed resultaat.”

Gronsveld

Hoewel Lukkien aangaf dat hij nog geen beslissing heeft genomen over zijn basiself, heeft het er op basis van de laatste training alle schijn van dat rechtsback Gersom Klok zijn plaats moet afstaan aan Stef Gronsveld. In het partijspel was de opstelling verder gelijk aan die in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1).

Klok maakte zaterdag een zwakke beurt in Arnhem. Als Gronsveld inderdaad start, wordt het hoe dan ook een speciale wedstrijd voor de vleugelverdediger. Gronsveld speelde in de jeugopleiding van Feyenoord, maar schopte het nooit tot een debuut in Rotterdam-Zuid.

Lukkien moet het zondag naast de al langer geblesseerde Emil Bijlsma en Rob Deiman ook opnieuw zonder Nicklas Pedersen stellen. De Deense spits haakte donderdag vroegtijdig af, omdat oude klachten weer opspeelden. ,,Daar baalt Nicklas natuurlijk enorm van”, zei Lukkien. ,,Die jongen wil voetballen, maar hij heeft heel veel pech. Het is doodzonde, maar we moeten er mee dealen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.