Lukoki trefzeker in Champions League

Jody Lukoki heeft woensdagavond in de tweede voorronde van de Champions League een belangrijk doelpunt gemaakt voor zijn club Ludogorets. De oud-buitenspeler van Ajax en PEC Zwolle nam in de thuiswedstrijd van de Bulgaren tegen het Montenegrijnse FK Mladost Podgorica de tweede treffer voor zijn rekening. Ludogorets won met 2-0 en speelt dinsdag de return.

De 23-jarige Lukoki maakte vorig jaar de overstap van Zwolle naar Ludogorets, en werd met de club kampioen. Ludogorets kwalificeerde zich zo voor de tweede voorronde van de Champions League.

Naast Lukoki is ook Rangelo Janga met Trenčín dicht bij het bereiken van de derde voorronde. De 24-jarige Nederlandse aanvaller, die in juni overkwam van FC Dordrecht, scoorde één keer voor de Slowaken in de met 4-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Olimpija Ljubljana uit Slovenië. Kort voor tijd viel Jamarro Diks, de broer van de onlangs naar Fiorentina vertrokken Kevin Diks, in bij Trenčín. De Slowaken hadden het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken, want na 32 minuten stonden ze al met 4-0 voor. Volgende week woensdag is de return.

De loting voor de derde voorronde is vrijdag. Daar doet ook Ajax, de nummer twee uit Nederland, aan mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.