Lycurgus geeft Zaanstad wederom het nakijken

De volleyballers van Abiant Lycurgus uit Groningen hebben voor de derde keer in iets meer dan een maand tijd Zaanstad verslagen.

Na twee overwinningen in het Groningse Alfa-college (voor competitie en beker) werd Zaanstad woensdag in de eredivisie wederom op een nederlaag getrakteerd. In Koog aan de Zaan werd het 3-0 voor Lycurgus.

Zuinig en clean

Lycurgus kende weinig moeite met de thuisploeg. Alleen in de tweede set kwam Zaanstad, dat als promovendus in de eredivisie op de zevende plaats staat, enigszins in de buurt van het team van coach Arjan Taaij (25-21). De eerste en derde set gingen eenvoudig met respectievelijk 25-17 en 25-13 gewonnen.

,,Het was niet heel spectaculair’’, zei Taaij over de wedstrijd. ,,We hebben zuinig en clean gespeeld.’’

Koploper

Bij Lycurgus speelde international Auke van de Kamp als libero. Erik Mattson en Daan Nijeboer, de twee libero’s in de selectie van de Lycurgus, konden niet in actie komen.

Door de overwinning bleef Lycurgus na negen wedstrijden koploper in de eredivisie. De landskampioen uit Groningen heeft vier punten voorsprong op Orion, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Beide ploegen staan dit seizoen voor het eerst tegenover elkaar op 16 december in het Alfa-college.

Lycurgus speelt zaterdagavond thuis tegen SSS. Woensdag staat het belangrijke Europese uitduel in de CEV Cup tegen het Duitse Düren op het programma.

ZAANSTAD-LYCURGUS 0-3

Setstanden: 25-17, 25-21 en 25-13.

Volgende wedstrijd: zaterdag om 20.00 uur, Lycurgus-SSS

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.