Lycurgus komt met verrassende naam als nieuwe manager: Reint-Jan Auwema, oud-wethouder Noordenveld

Oud-wethouder van de gemeente Noordenveld, Reint-Jan Auwema, is de nieuwe manager van de Groninger volleybalclub Lycurgus.

Dat maakte het bestuur van de landskampioen donderdagavond bekend. Auwema kwam eind 2017 in opspraak toen hij zijn functie als wethouder plotseling neerlegde. Hij had zich, zoals hij dat zelf omschreef, op een feestje gedragen op een manier die niet past bij een wethouder.

‘Ik heb niets strafbaars gedaan, maar me gedragen op een manier die niet past bij een wethouder’
Lees verder

Sportliefhebber

De 44-jarige Auwema, sinds jaar en dag woonachtig in Norg, kwam in de sollicitatieprocedure voor de vacature van manager bij Lycurgus als kandidaat nummer één naar voren. Hij staat te boek als een enorme (top-)sportliefhebber.

Auwema, die voordat hij aantrad als wethouder onder meer als ondernemer en accountmanager in het bankwezen door het leven ging, moet Lycurgus onder meer verder professionaliseren.

,,Ik kijk er ongelofelijk naar uit en ben blij met de kans die mij geboden wordt’’, laat hij weten. ,,Er is een hoop te doen. Voor mij is het leren in een topsportomgeving, maar de afgelopen jaren heb ik in verschillende functies veel ervaring opgedaan. Ik zal mijn hele ziel en zaligheid erin stoppen en dan komt het vast goed.’’

Auwema begint meteen, maar gaat door onder meer een reeds geplande vakantie pas vanaf september fulltime aan de slag.

Wethouder Auwema bij afscheid: ‘Shit happens’
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.