De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben met de Nederlandse beker zondag in eigen huis de eerste prijs van het seizoen gewonnen. Het Apeldoornse Draisma Dynamo moest er met 3-1 aan geloven.

Met de zege volgden de Groningers zichzelf op als bekerhouder. Dymamo, dat vier dagen geleden uit een quarantaine wegens corona kwam, werd al meteen in de eerste set onder de druk gezet door een goed spelend Lycurgus. De mannen van coach Arjan Taaij namen in de eerste meteen een ruime voorsprong, die ze niet meer afstonden. Met 25-16 ging de set naar de thuisploeg in de topsporthal van het Alfa-college.

Sjoerd Hoogendoorn

In de tweede set gaf Dynamo onder aanvoering van een sterke Sjoerd Hoogendoorn veel meer tegenstand. Lycurgus haakte tot 19-20 nog aan, maar moest daarna de meerdere erkennen in de Apeldoorners die met 20-25 winst de stand op 1-1 gelijk brachten.

Lycurgus was echter niet onder de indruk en gaf met een uitblinkende Jerome Cross meteen weer gas. Hoewel Dynamo bleef aanklampen waren de Groningers in de slotfase van de derde set het meest koelbloedig. Het was Hossein Ghanbari die met 27-25 de derde set voor Lycurgus binnensloeg.

Sterke thuisploeg

De wil om nog te winnen leek tegen de sterke thuisploeg bij Dynamo daarna gebroken. In de slotfase kwamen de bezoekers nog tot 22-20 terug, maar via twee keer een harde smash van Cross en een laatste winnend tikje van Ghanbari ging de vierde set met 25-21 en de 3-1 winst naar Lycurgus. De Groningers ontvingen feestvierend de beker en hun medailles.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport