Lycurgus wint eerste tweeluik met Taurus

Abiant/Lycurgus heeft woensdagavond met 3-0 gewonnen op bezoek bij Taurus. De setstanden waren 21-25, 29-31, 23-25. Zaterdag treffen de Groningse volleyballers Taurus in de beker.

Ondanks de overwinning was coach Arjan Taaij niet tevreden over het spel van zijn team. ,,Volleyballend was het niet goed. Dat we dan toch met 3-0 winnen, zegt meer over de tegenstander Taurus dan over ons.’’

In iedere set nam Lycurgus een paar punten afstand van Taurus, maar in de laatste twee sets werd het toch spannend. Een voorsprong van zes punten in de tweede set werd verspeeld, waarna pas bij 29-30 de set in de wacht werd gesleept.

Lycurgus had het Champions League-duel tegen Maaseik van afgelopen zondag nog in de benen. ,,We speelden vandaag veel slechter dan die wedstrijd. Er waren wel uitzonderingen hoor. Stijn van Schie, Sander Scheper, Bryan Fraser en Just Dronkers deden het prima.''

Zaterdag speelt Lycurgus opnieuw tegen Taurus. Dan treffen ze de ploeg uit Houten in de beker. ,,Dat duel is wel iets belangrijker dan die van vandaag. Als je vandaag verliest, heb je een achterstandje in de competitie, maar als je zaterdag een nederlaag lijdt, ben je uitgeschakeld.’’ Lycurgus won vorig jaar het bekertoernooi.

Ondanks twee spannende sets heeft Taaij vertrouwen in het duel van zaterdag. ,,We kunnen nog veel beter dan vandaag, dus wat dat betreft zie ik het duel positief tegemoet. Maar we moeten het natuurlijk nog wel laten zien’’, besloot de oefenmeester.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.