Lycurgus wint topper tegen Dynamo

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben de topper in de eredivisie winnend afgesloten. Tegen Dynamo Apeldoorn won de Groningse koploper met 3-1.

Lycurgus hield daarmee de concurrentie op eerbiedwaardige afstand; titelverdediger Landstede en Orion blijven op 7 punten de naaste belagers. Dynamo volgt op 8.

Lycurgus startte stroef tegen Dynamo, dat op basis van verliespunten de tweede stek innam. De Apeldoorners gingen minstens gelijkop en buitten kleine voordeeltjes uit in setwinst (25-21). Het bleek niet meer dan een valse noot, want na het tweede setverlies in het eigen Alfa-college in dit seizoen maakte Lycurgus van de thuishal weer een onneembare vesting. Met bij tijden superieur spel (25-13, 25-15 en 25-20) bleef Lycurgus baas in eigen hal.

Overigens was slechts een kleine rol weggelegd voor Gino Naarden. De Surinamer wachtte liefst vier maanden op zijn werkvergunning, maar kreeg zijn invalbeurt pas laat in de vierde set. Naarden raakte welgeteld één bal.

Bovendien boekte Lycurgus de elfde competitiewedstrijd op rij. Zaterdagavond speelt de formatie van coach Arjan Taaij in Zwolle tegen aartsrivaal Landstede.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.