MSC begint competitie met half werk

MSC-Amslod startte de competitie met half werk tegen SDO Bussum. Voor rust speelden de Meppelers verfrissend, verzorgd en het grootste deel sterk in de aanval. Na rust zakte het team van trainer Berry Zandink ver weg en mocht het nog blij zijn met de puntendeling: 1-1.

Beste nieuweling bij MSC (van de vijf basisspelers) in de eerste helft was de van SV Dedemsvaart afkomstige Jim Veltmaat. De middenvelder strooide met fraaie passes, was op veel plekken te vinden, vaak de tegenstander de baas en stond met een actie via de achterlijn aan de basis van de 1-0 voorsprong. Het doelpunt na een perfecte eindpass van Veltmaat tikte verdediger Danny Bijlsma binnen.

,,Na 75 minuten was de pijp leeg’’, meldde Veltmaat compleet leeg gespeeld achteraf. ,,Ik moet nog fitter worden en meer rust aan de bal krijgen. Het stapje hogerop beviel vandaag zeker. Dat wel.’’ Veltmaat zag samen met zijn de andere nieuwelingen Noah Schuurman (vorig seizoen maatje bij SV Dedemsvaart), Remco Hof (ex-VV Heerenveen), de teruggekeerde Vincent Oosterkamp (van WHC), keeper Raimon Benjamins (ex-Hoogeveen) en de zes ‘blijvertjes’ van MSC dat SDO na rust er na rust een tandje bij zette.

Binnen tien minuten lag de 1-1 achter Benjamins en voetbalden de Meppelers achter de feiten aan. Benjamins hield MSC met enkele prima reddingen op de been. Voorin kreeg de thuisploeg nog wel enkele kansen, maar gezien de kansenverhouding mocht niemand van de Meppeler hoofdklasser klagen dat het 1-1 bleef.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu