MSC in zwaar weer na vierde verlies op rij

De spelers lopen het veld op voor MSC tegen Hoogland

MEPPEL MSC lijkt het helemaal kwijt te zijn in de zondag hoofdklasse A. De ploeg van trainer Berry Zandink leed het vierde verlies op rij. Op eigen veld gingen de Meppelers nu met 1-2 onderuit tegen Hoogland.

,,Het vertrouwen is helemaal weg’’, meldde MSC-aanvoerder Vincent Oosterkamp, nadat hij de scheidsrechter een hand had gegeven. ,,Je merkt het aan alles. Voorin hebben we de laatste acht wedstrijden maar acht doelpuntjes gemaakt. Voor de winterstop waren onze spitsen scherp en scoorden we volop. Vandaag zouden we met vijf verdedigers vanuit de nul spelen en staan we binnen vijf minuten achter. Dat kan toch niet. We moeten nu snel punten pakken en ons veilig gaan spelen.’’

 Trainer Zandink viel zijn aanvoerder ruimschoots bij in zijn nabeschouwing: ,,Alle alarmbellen moeten nu afgaan bij MSC. We speelden vandaag te slap, gaven geen gas en alles gebeurde in de eerste helft waar we de jongens vooraf voor gewaarschuwd hadden.’’

Snelle tegenstoot

Binnen vijf minuten stond het al 0-1 na een snelle tegenstoot. MSC was in de aanval, maar verdedigde in de counter veel te slap, waardoor Hoogland-spits Henk Baum keeper Raimon Benjamins met een strak schot volledig kansloos liet.

Alleen Danny Bijlsma kreeg een klein kansje na een vrije bal, maar de verdediger kopte hoog over. De onzeker voetballende Noah Schuurman leverde nog een scherpe voorzet af. Aan de andere kant redde Raimon Benjamins op een vlammend schot van aanvoerder Stijn Mossink. Uit een corner viel 0-2, halverwege de eerste helft.

Laatste man Ruud Vos kon ongehinderd inkoppen uit een corner van Baum. In de resterende tijd voor rust speelde MSC moedeloos, machteloos en wisten de Meppeler voetballers nauwelijks een tweede bal te winnen.

Meer spirit

Na rust zat er wat meer spirit in het spel van de thuisclub. Hoogland werd wel teruggedrukt, maar veel kansen leverde het niet op. Alleen Schuurman kwam vrij voor het doel maar schoot slap in. Een onschuldige handsbal na een van de weinig geslaagde acties van Justin Benjamins zorgde voor een strafschop voor MSC.

De MSC-spits posteerde zich achter de bal en schoot beroerd in. Hoogland-keeper Sebastiaan Bruins keerde het schot, maar Benjamins gaf de doelman geen schijn van kans bij zijn tweede inzet: 1-2. In de resterende tijd probeerde MSC het zeker. Het zorgde voor wat voorzetten, die simpel weggewerkt werden door de verdedigers van Hoogland.

,,Ik zag dit al een aantal weken aankomen. Kijk, sommige spelers van ons komen geen lantaarnpaal meer voorbij, terwijl we voor de winterstop van elke ploeg konden winnen. Nu voetballen we heel matig en hebben we het tegen elke tegenstander lastig’’, vond Oosterkamp terugkijkend. Een gelijkmaker was onverdiend geweest en bleef uit op sportpark Ezinge.

De Meppelers moeten nu naar beneden kijken in het vervolg van de competitie met nog zeven duels te gaan. Een echte crisis zit er (nog) niet aan te komen. Snel een paar punten pakken maakt de zaak wel makkelijker, weet trainer Zandink om uit zwaar weer te komen. ,,We hebben nog zes punten nodig voor klassenbehoud. Als we nu eens gaan doen waar we goed in zijn: strijd leveren, hard werken, de duels winnen, dan komt het zeker goed. En het gaat goedkomen’’, verzekerde de MSC-trainer zijn omstanders na afloop.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu