MSC is slome competitiestart te boven

MSC-RKZVC voor de aftrap. Foto Wim Hegen

MSC-Amslod gaat volgende week met zelfvertrouwen de strijd aan met stadgenoot Alcides. Het team van trainer Berry Zandink won namelijk 'de generale' met afgetekende cijfers van RKZVC: 5-2.

,,Hoppa! Lekker boys!’’, kraaide de gewisselde MSC-middenvelder Jim Veltmaat vanuit de dug out de victorie. Direct na het laatste fluitsignaal van de onopvallend goed leidende scheidsrechter Klunder feliciteerde de middenvelder daarna op de sokken zijn teamgenoten. ,,We zijn de slome competitiestart te boven’’, oordeelde MSC-trainer Zandink even later na de derde competitiedriepunter op rij.

Zonder slag of stoot kwam de zege van MSC niet tot stand. RKZVC had voetballend meer in haar mars, maar aanvallend en verdedigend was de ploeg uit Zieuwent absoluut niet scherp. Counterend voetbalde MSC zich naar 2-0 (twee goals van Justin Benjamins) voor rust. Direct na de pauze stonden de gasten met het tweede doelpunt plotseling weer naast de Meppelers. ,,Ik word trouwens schijtziek van weer een tegentreffer in de eerste minuut na rust’’, mopperde Zandink over de 2-2.

RKZVC kreeg zelfs een dot van een kans op 2-3, maar MSC-keeper Raimon Benjamins stompte de bal tot corner. Daarna won de onverzettelijkheid van de thuisploeg het van het gebrek aan finesse van de opponent. Camiel Fidom kopte uit een corner MSC naar 3-2. Remco Hof maakte 4-2 aan het eind van een snelle aanval over rechts.

De prima spelende Noah Schuurman knalde de bal rechtdoor achter de RKZVC-keeper voor 5-2. ,,Ik dacht die bal schiet ik vol in en hij zat er dan ook lekker in’’, aldus de doelpuntenmaker. ,,Volgende week voor mij de eerste derby tegen Alcides. Ik heb er nu al veel zin in.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu