MSC straft fouten Be Quick 1887 genadeloos af

MSC-Amslod wint voor de tweede keer de noordelijke tweestrijd van Be Quick 1887. Foto: Wim Hegen

MSC-Amslod won voor de tweede keer de noordelijke tweestrijd van Be Quick 1887. Zegevierden de Meppelers op de Esserberg eerder in oktober met 5-0, nu stond het scorebord na 90 minuten op 3-0. De thuisclub strafte fouten in de Groninger defensie genadeloos af.

Trainer Steven Wuestenenk van Be Quick 1887 baalde als een stekker na de nederlaag in Meppel. Hij hekelde de tegentreffers en de weerbaarheid van zijn spelers in de confrontatie met MSC.

,,Na rust lag MSC door ons spel op het hakblok, maar wij nemen zelf niet genoeg initiatief om tot de gelijkmaker te komen. De 2-0 was dan ook het kantelpunt.’’

Geklungel genadeloos afgestraft

Danny Bijlsma kreeg bij de tweede MSC-treffer plotseling de bal voor de voeten en drukte keurig af voor 2-0. Justin Benjamins had in de eerste helft op aangeven van Camiel Fidom MSC op voorsprong gezet. Toen Justin Benjamins, vlak na het doelpunt van Bijlsma, geklungel in de Be Quick-defensie genadeloos afstrafte, was de strijd helemaal gestreden: 3-0.

MSC wipte door het resultaat opnieuw in de zondag hoofdklasse A op de ranglijst over stadgenoot Alcides heen. Be Quick 1887 blijft door het verlies in Zuidwest Drenthe op plaats dertien in de gevarenzone bivakkeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu