Maaseik in drie sets klaar met volleyballers Lycurgus

Abiant Lycurgus is er niet in geslaagd in de derde voorronde van de Champions League te stunten tegen het Belgische topteam Noliko Maaseik. De Groningse volleybalclub verloor voor 3710 toeschouwers in Martiniplaza met 3-0.

Na het succesvolle debuut in de Champions League tegen het Bulgaarse Dobrudja 07 was het vertrouwen bij de ploeg van coach Arjan Taaij groot. Maar al snel werd duidelijk dat de veertienvoudig kampioen uit België een klasse beter is dan Lycurgus. Blokkerend, serverend en passend kwam Lycurgus er in de eerste set niet aan te pas. Het eerste setpunt werd bij 24-17 direct afgemaakt door Nederlander Robert Bontje.

In de tweede set deed de thuisploeg het aanvankelijk een stuk beter. De Groningse club wist de 8-6 voorsprong echter niet vast te houden en halverwege de set nam Maaseik afstand en won met 25-20.

Maaseik leek ook de derde set met twee vingers in de neus te winnen. Maar Lycurgus knokte zich van 16-10 achter terug naar een voorsprong van 18-19. Het publiek in Martiniplaza leek net als de volleyballers van de thuisclub te geloven in setwinst. Maar Maaseik volleybalde gedurende de 'big points' net wat beter en kreeg op 24-23 zijn eerste matchpoint. Lycurgus wist op wilskracht twee wedstrijdpunten weg te werken, de derde ging wel raak.

Lycurgus moet aanstaande zondag in België met 3-0 of 3-1 winnen om er beslissende golden set uit te slepen. Verliest de Nederlandse landskampioen, dan speelt het in januari om de CEV Cup.

Wij hielden een liveblog bij tijdens de wedstrijd. Dat is hieronder terug te lezen.

Live Blog Abiant Lycurgus tegen Noliko Maaseik
 
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.