Manager: Yuri enorm aangeslagen

Volgens zijn management is turner Yuri van Gelder ,,enorm aangeslagen en kapot''. Dat liet Orlando van den Bosch van Zeloo Sports dinsdag weten aan het ANP.

Van Gelder werd maandag, een week voordat hij bij de Olympische Spelen in Rio de finale aan de ringen zou turnen, op voorspraak van gymnastiekbond KNGU door de leiding van TeamNL naar huis gestuurd. Hij was buiten het atletendorp op stap geweest en had daarmee volgens een verklaring de normen en waarden ,,op grove wijze'' overschreden.

,,Wij als management van Yuri hebben begrepen dat hij enorm aangeslagen en kapot is'', reageerde Van den Bosch. Van Gelder zelf, dinsdag teruggekeerd in Nederland, doet er voorlopig het zwijgen toe. In het persbericht dat sportkoepel NOC*NSF over de affaire naar buiten bracht, werd gemeld dat Van Gelder zaterdag nadat hij zich had geplaatst voor de finale was weggegaan uit het olympisch dorp. Hij was pas in de vroege ochtenduren teruggekeerd en had toegegeven dat hij alcohol had genuttigd.

,,We weten wat Yuri er al die jaren voor heeft gedaan en gelaten om op het hoogste niveau te kunnen presteren'', zei Van den Bosch. ,,Uiteindelijk haalde hij de Spelen, belandde hij in de finale en was er de overtuiging dat hij medaillekansen had. Yuri zal eerst de klap moeten verwerken om later zijn verhaal doen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.