Manchester City legt Guardiola langer vast

Manchester City heeft succestrainer Pep Guardiola langer aan de club gebonden. Beide partijen zijn een nieuw contract overeengekomen. De verbintenis loopt tot medio 2021. Zijn oude contract had een looptijd tot de zomer van 2019.

De 47-jarige Spanjaard, die in 2016 aan de slag ging in Manchester, leidde City in het afgelopen seizoen glorieus naar de landstitel. De ploeg van Guardiola brak diverse records in de Premier League: 100 punten in één competitie, met de meest doelpunten (106), de meeste overwinningen (32) en het beste doelsaldo ooit.

,,Ik voel me opgewonden en blij'', liet Guardiola weten. ,,Het is heerlijk om bij deze club te werken. Ik heb het elke dag bij City naar mijn zin. Samen gaan we de komende jaren er het beste uit halen. Daar ligt mijn ambitie, de spelers beter maken en daarmee ook het team.''

Guardiola heeft al zijn voorgaande contracten als coach, bij Barcelona en bij Bayern München, keurig uitgediend. Indien hij bij Manchester City opnieuw zijn termijn volmaakt, zal het zijn langste periode zijn als trainer in dienst van één club. Bij Barcelona bleef hij vier seizoenen waarin hij veertien hoofdprijzen won. In München was Guardiola drie seizoenen werkzaam, met zeven bekers als resultaat.

City won in het afgelopen seizoen eveneens de League Cup.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.