Manchester United voor vijftiende keer gelijk

Manchester United voor vijftiende keer gelijk ANP

Manchester United heeft woensdag voor de vijfde keer op rij niet kunnen winnen in de Engelse competitie. De komende tegenstander van Ajax in de finale van de Europa League speelde de voorlaatste competitiewedstrijd met 0-0 gelijk tegen nummer acht Southampton, dat via Manolo Gabbiadini al na zes minuten een strafschop miste.

Voor Manchester United stond er niets meer op het spel. Het elftal van trainer José Mourinho eindigt dit seizoen als zesde en winst van de Europa League moet het seizoen voor United redden. De eindstrijd tegen Ajax is volgende week woensdag in Stockholm. Manchester United sluit zondag eerst de eigen competitie af met een thuisduel met Crystal Palace.

Daley Blind kreeg woensdag rust van Mourinho. Ook de belangrijke middenvelder Paul Pogba deed niet mee. De Fransman verbleef in Frankrijk voor de begrafenis van zijn vader. Bij Southampton bleef Jordy Clasie op de bank.

Voor Manchester United was het de vijftiende keer dit seizoen dat een competitiewedstrijd in een gelijkspel eindigde. De Engelse club won 23 april voor het laatst in de Premier League, uit tegen Burnley.

menu