Manders tijdelijk directeur bij ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een dag na het vertrek van Jan Willem Wigt al een nieuwe directeur aangesteld. De Haagse eredivisieclub heeft woensdag Mattijs Manders tot algemeen directeur benoemd. Hij zal de functie tijdelijk vervullen.

Wigt kreeg dinsdag te horen dat hij niet langer past in de plannen van de Chinese eigenaar Hui Wang en stapte per direct op.

Manders is geen onbekende bij ADO. Hij was in 2011 al eens werkzaam in het Kyocera Stadion. Op 1 april van dat jaar werd hij algemeen directeur om na zes maanden echter alweer af te zwaaien.

De nieuwe directeur ad-interim heeft de opdracht om samen met grootaandeelhouder Wang, die met zijn bedrijf United Vansen (UVS) eigenaar is van de club, op korte termijn een budget vast te stellen voor het komende voetbalseizoen. ,,ADO is met United Vansen een goede weg ingeslagen. Helaas kent deze weg ook hobbels, maar het is aan ons om deze hobbels zo snel mogelijk weg te nemen. De club werkt inmiddels met een hoger budget dan in de periode dat ik ADO verliet. Dat was in het succesvolle jaar 2011, waarin we zelfs Europa League speelden.''

Wang gaf in een persbericht van ADO een korte toelichting: ,,De wijzingen die wij moesten aanbrengen in het management waren helaas onvermijdelijk. We denken dat wij met deze wijzigingen een grote volgende stap kunnen maken in het ontwikkelingsproces. UVS gaat verder met het opstellen van een succesvol plan voor de lange termijn voor ADO Den Haag. Stabiliteit en ontwikkeling zijn de speerpunten voor de club in de komende tien jaar.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.