Manning gaat football missen

Peyton Manning heeft zijn afscheid van American football na achttien jaar op het hoogste niveau (NFL) maandag toegelicht op het trainingscomplex van de Denver Broncos in Englewood (Colorado). De bijna veertigjarige quarterback vertelde tijdens de persconferentie geëmotioneerd dat het voor de tweede keer winnen van de Super Bowl het laatste hoogtepunt in zijn rijke, bijna perfecte carrière is geweest.

,,Er is iets met achttien jaar. Het is een goed getal. Vandaag stop ik....ik verafgood football, ik hou van die sport. Dus jullie hoeven je niet af te vragen of ik het ga missen. Ja, ik ga het absoluut missen'', zei Manning. En verwijzend naar zijn grote rivaal: ,,Ik ga zelfs de handdruk van Tom Brady missen én de supporters van de New England Patriots.''

De NFL-insiders gingen er al min of meer vanuit dat hij een punt achter zijn loopbaan zou zetten, hoewel hij bij de Broncos nog een contract voor een seizoen had ter waarde van 19 miljoen dollar. Een voetblessure hield hem in de slotfase van het regulaire seizoen zes wedstrijden aan de kant. Hij was op tijd fit voor de finale maar er was twijfel alom. Manning bleek toch tot een laatste kunstje in staat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.