Maradona voorzitter club in Wit-Rusland

Diego Maradona wordt voorzitter van een voetbalclub in Wit-Rusland. De Argentijnse voetbalheld van weleer tekende voor drie jaar bij Dinamo Brest. Maradona heeft toegezegd ook in de stad, Brest, te komen wonen.

Maradona (57) arriveerde in Wit-Rusland na zijn spraakmakende optreden bij het WK in Rusland, waar hij als ambassadeur van de FIFA aanwezig was.

In Brest riep hij meteen te hopen dat president Aleksandr Loekasjenko een fan van de club wordt. ,,Ik wil samen met hem op de foto'', aldus de wereldkampioen van 1986.

Verenigde Arabische Emiraten

Na de uitschakeling van Argentinië op het WK had Maradona ook al aangeboden zijn vaderland desnoods voor niks uit de misère te willen halen.

Brest is de nummer zes van de Wit-Russische competitie. De club werd nog nooit kampioen. Volgens ingewijden was Brest tot voor kort zo arm dat supporters voor geld moesten zorgen als de spelers nieuwe shirts nodig hadden. Sinds de komst van een investeerder uit de Verenigde Arabische Emiraten veranderden de zaken. Brest won twee keer de beker en heeft concrete plannen een nieuw stadion te bouwen met een capaciteit van 30.000 toeschouwers.

De directie van de club verwacht dat de belangstelling voor Brest wereldwijd gaat toenemen, nu Maradona zich in de plaats gaat vestigen. De Argentijn zou de nodige persoonlijke eisen hebben gesteld, maar die waren volgens de clubleiding redelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.