Marije Joling blij met haar eigen sponsor Lasaulec

ASSEN Voor Marije Joling uit Assen ziet de toekomst er financieel gezien wat zonniger uit. De langebaanschaatsster uit Assen heeft in technische groothandel Lasaulec een sponsor gevonden.

,,Dit maakt het voor mij financieel een stuk gemakkelijker. Ik ben hier heel blij mee’’, zegt Marije Joling over haar nieuwe sponsor Lasaulec. Als schaatsster van het door olympisch kampioen Michel Mulder en coach Desly Hill opgerichte Team Victorie heeft de Drentse het niet breed. De ploeg moet het immers nog steeds stellen zonder hoofdsponsor, waardoor de financiën beperkt zijn.

Joling krijgt vanwege haar prestaties in het verleden weliswaar een uitkering van sportkoepel NOC*NSF, maar die is onvoldoende om al haar onkosten te dekken. Technische groothandel Lasaulec uit Heerenveen is sponsor van meerdere teams in het marathonschaatsen. Algemeen directeur Anne Lourens draagt de schaatssport al lang een warm hart toe en de lijntjes zijn kort. Zo werkte oud-wereldkampioene en de manager van Team Victorie, Renate Groenewold, enige tijd bij het bedrijf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.