Marit Dopheide van het Groningse Team 4 Mijl komt komend weekeinde door lichamelijke problemen niet in actie op het WK estafette in het Poolse Silesia.

,,Ik kreeg tijdens de training te veel last van mijn onderbeen, rond mijn enkel. Daardoor hebben we moeten besluiten om niet naar Polen af te reizen’’, zegt de pupil van coach Eddy Kiemel uit Groningen. Dopheide, die op de EK indoor met de 4x400 meter-estafetteploeg goud won, wil met het oog op deelname aan de Olympische Spelen geen enkel risico nemen. ,,Het is erg jammer dat ik in Polen niet aan het WK kan meedoen. Maar dat is wel het meest verstandige om op dit moment in het seizoen te doen.’’

Mixed estafette

Op het WK estafette in Silesia komen de Nederlandse atleten in actie op de 4x100 meter mannen en vrouwen, de 4x400 meter mannen en vrouwen en de 4x400 meter mixed estafette. Dat laatste onderdeel wordt komende zomer op de Olympische Spelen Tokio voor het eerst gelopen.

Ook wereldster Dafne Schippers is geselecteerd. De 28-jarige Utrechtse, die sinds september vorig jaar geen wedstrijden meer liep, doet mee aan de 4x100 meter. Schippers loopt op dat onderdeel samen met Nadine Visser, Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn en Jamile Samuel. Bij de mannen bestaat het team op de kortste afstand uit Joris van Gool, Taymir Burnet, Churandy Martina, Hensley Paulina en Christopher Garia. Voor de 4x400 meter bestaat de selectie bij de vrouwen uit Femke Bol, Lisanne en Laura de Witte, Lieke Klaver, Andrea Bouma, Eveline Saalberg en Eva Hogenkamp. Bij de mannen uit Terrence Agard, Ramsey Angela, Tony van Diepen, Jochem Dobber, Nout Wardenburg en, Liemarvin Bonevacia.

Gekwalificeerd

De ‘World Athletics Relays’ vindt zaterdag en zondag plaats. Het evenement is voor het eerst in 2014 gehouden met als doel de atletieksport te promoten met de spectaculaire estafettes. De Nederlandse ploegen op de 4x100 meter mannen en de 4x400 meter vrouwen hebben zich al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. De andere Nederlandse teams strijden naast de wereldtitel ook voor olympische kwalificatie en kwalificatie voor het WK 2022 in Oregon in de Verenigde Staten. De Nederlandse atleten bereidden zich voor in Turkije, maar moesten daar vanwege een coronabesmetting in het team voortijdig weggaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport