Mart Aalderink is de nieuwe trainer van E&O dames Emmen

Mart Aalderink. Foto: E&O

Mart Aalderink is de nieuwe trainer van het damesteam van Misker E&O.

Hij volgt Henk Smeenge op die vanwege privéomstandigheden stopt. ,,Mart stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij Henk wil opvolgen”, zegt voorzitter Ernst Söllner.

Aalderink begon ooit zijn spelerscarrière op de linkerhoek bij E&O. Vervolgens maakte hij in 2006 de overstap naar buurman Hurry Up alvorens het avontuur over de grens op te zoeken bij het Duitse TSV Cloppenburg. Zijn trainerscarrière begon bij in Emmer-Compascuum bij DOS. In 2018 maakte hij de overstap naar E&O als trainer/coach van het tweede damesteam. Vervolgens het afgelopen seizoen als assistent bij 1 in combinatie met de trainer/coach opleiding HT4.

‘Ik heb een realistische kijk op de fouten van mijn speelsters’

Aalderink: ,,Ik werk met een hele jonge groep, waarbij de oudste speelsters rond de 22 jaar oud zijn en de jongsten rond de 15 jaar oud. Fouten maken hoort erbij. Ik kan mijn speelsters niet leren om elk duel te winnen. Ik heb een realistische kijk op de fouten van mijn speelsters en reageer niet afwerend of veroordelend, maar analytisch en constructief. Dit kunnen mijn speelsters dan weer meenemen in hun ontwikkeling.”

menu