Martin wint Moto3-klasse tijdens TT van Assen

In de Moto3-klasse tijdens de TT van Assen heeft de Spanjaard Jorge Martin de zege binnengehaald. Hij was ruim een halve seconde sneller dan Aron Chanet en Enea Bastianini.

Het was op het warme asfalt in Assen de 20-jarige Spanjaard van Honda die op pole position startte en direct een gaatje sloeg. Hij werd op de voet gevolgd door de Brit John McPhee, landgenoot Aron Canet en de Italianen Marco Bezzecchi en Enea Bastianini.

Het vijftal nam daarna steeds verder afstand van de overige 25 coureurs. Op 13 rondes voor het einde werd Martin even gepasseerd maar in de laatste drie rondes pakte de coureur opnieuw een gaatje. Hij liep heel langzaam uit op de concurrenten, die verwoede pogingen deden de leider te achterhalen.

Daarbij ging Bezzecchi onderuit en die zag zijn punten in rook opgaan. Martin hield het hoofd koel en won daarmee de 88ste editie van de TT, zijn vijfde zege, waarvan de vierde dit seizoen. Door de zege neemt Martin de leiding in het kampioenschap. ,,Dit geeft een geweldig gevoel'', jubelde Martin tegenover de camera van Eurosport.

Ryan van de Lagemaat eindigde als 28ste en laatste.

Martin start vanaf pole in Assen
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.