Martina derde op 200 meter in Monaco

Churandy Martina is vrijdag bij Diamond Leaguewedstrijden in Monaco als derde geëindigd op de 200 meter. De sprinter klokte 20,29 seconden en moest alleen de Panamees Edward Alonso (eerste in 20,10) en de Fransman Christophe Lemaitre (20,24) voor laten gaan.

Martina bleef ver verwijderd van zijn beste tijd dit seizoen (20,11) en zijn persoonlijk record (19,85), maar was wel sneller dan afgelopen week op de Europese kampioenschappen. In Amsterdam snelde hij als eerste over de finish in 20,37, maar de geboren Antilliaan werd gediskwalificeerd omdat hij buiten zijn baan was gekomen. In het Olympisch Stadion pakte Martina wel het goud op de 100 meter.

Vrijdag kende Martina een sterke start in Monaco. Hij zag zijn tegenstanders echter voorbij komen bij het uitkomen van de bocht. Met een sterk slot knokte hij zich nog naar een podiumplaats. In het klassement van de Diamond League op de 200 meter deelt Martina nu de vierde plaats met Lemaitre. Met 36 punten gaat Alonso ongenaakbaar aan de leiding.

Martina is in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij zal uitkomen op zowel de 100 als de 200 meter en op de estafette (4x100 meter).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.