Martina snelt naar EK in Amsterdam

Churandy Martina heeft zondag bij de FBK Games in Hengelo deelname aan de EK atletiek in Amsterdam afgedwongen. Hij won de finale van de 100 meter op een natte baan in 10,12. In de halve finales was hij zelfs iets rapper met 10,08.

De atleet van Curaçao was al zeker van deelname aan de Spelen in Rio door zijn 10,06 vorig jaar bij de WK atletiek in Peking.

Hij spurtte met opvallend gemak naar de winst in de finale. De Ghanees Sean Safo-Antwi werd tweede in 10,24, Ramon Gittens uit Barbados eindigde als derde in dezelfde tijd. Solomon Bockarie was op de zevende plaats de tweede Nederlander in 10,42.

10-secondengrens

Het zat Martina niet mee, want juist tijdens de finale was het weer drastisch verslechterd en kon hij niet serieus rekenen op een tijd dichtbij de 10-secondengrens. De goedlachse sprinter had voorafgaand aan de FBK Games nog geopperd dat hij dit seizoen onder de tien seconden op de 100 en onder de twintig op de 200 gaat duiken. Zijn Nederlandse records van 9,91 en 19,85 dateren alweer van vier jaar geleden.

,,Ik heb het goed gedaan. Dit was een goede wedstrijd. Ik moet de start nog iets verbeteren. Dat gaat al goed in de training, maar het kan beter in de wedstrijden'', zei Martina na zijn zege.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.