Matchwinner Bannis wil bewijzen dat Advocaat ongelijk heeft

Matchwinner Bannis wil bewijzen dat Advocaat ongelijk heeft ANP

Niet zo lang geleden zei trainer Dick Advocaat dat de talenten van Feyenoord niet goed genoeg zijn om aan te sluiten bij de hoofdmacht, maar één van hen bezorgde de Rotterdammers diep in de blessuretijd wel een overwinning op FC Emmen (2-3). "Ik geloof in mezelf en probeer het tegendeel te bewijzen", zei Naoufal Bannis, de 18-jarige aanvaller die in de 94e minuut de winnende treffer binnen kopte.

Bij afwezigheid van de geblesseerde spitsen Nicolai Jørgensen en Robert Bozenik kon Advocaat niet veel anders dan Bannis inbrengen toen aanvoerder Steven Berghuis na een half uur spelen geblesseerd uitviel. De tiener versierde de strafschop waaruit de 1-1 viel en werd in de extra tijd de 'matchwinner'.

"Ik had al tegen de jongens gezegd: geef me een goede voorzet, dan schiet ik die bal erin. Toen Lutsharel Geertruida de bal vanaf rechts voor het doel bracht, dacht ik alleen maar: doorkoppen, doorkoppen. Ik raakte de bal en gelukkig ging hij erin", aldus Bannis. Hij had Berghuis in de rust al beloofd te gaan scoren. "Ik zei: ik ga een goal maken voor jou."

De Hagenaar hoopt dat hij nu vaker de kans krijgt om zich te laten zien in de hoofdmacht van Feyenoord. "Vergeleken met een jaar geleden ben ik harder gaan trainen. Drie, vier keer per week train ik met een personal trainer. En hard werken wordt uiteindelijk beloond."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport