Matt West nieuwe spelverdeler Lycurgus

Groningen De nieuwe spelverdeler van Abiant Lycurgus heet Matt West. De 22-jarige Amerikaan is afkomstig van Düren, waar zijn voorganger Jay Blankenau komend seizoen speelt.

Matthew Alvaro West kreeg het afgelopen seizoen in de Bundesliga weinig speeltijd bij Düren, de vijfde club van Duitsland. Met de komst van Blankenau koos de 1 meter 98 lange Amerikaan eieren voor zijn geld. Hij is de elfde speler in de selectie van de regerend landskampioen.

West (Seattle, 1 oktober 1993) werd opgeleid aan de Pepperdine University in Malibu, waar hij trainde onder Marv Dunphy, de coach die de Amerikaanse mannen op de Olympische Spelen van 1988 naar het goud leidde. Overigens speelde West’s moeder Raquel namens Peru op de Zomerspelen van 1980. West doorliep in de VS alle nationale jeugdselecties, waar hij ook samenspeelde met ex-Lycurgiaan Steven Irvin. Momenteel is hij de vierde spelverdeler van zijn land.

Volgens Lycurgus-coach Arjan Taaij heeft West een prima blokkering en service en speelt hij met veel tempo. ,,Hij speelt anders dan Jay, maar als nummer vier van Amerika ben je echt wel goed.’’ Volgens technisch manager Erwin Rob was West de eerste keuze. ,,We hebben iemand gevonden die vergelijkbaar is met het niveau Blankenau.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.