Matthews had hoop in Tour bijna opgegeven

Michael Matthews en de Tour de France waren tot dinsdag geen gelukkige combinatie. De 25-jarige Australiër haalde vooral het nieuws door valpartijen. In Revel maakte de renner van Orica-GreenEdge een einde aan een periode vol pech. ,,Het is ongelooflijk. Na twee slechte jaren komt een droom uit'', aldus Matthews dinsdag nadat hij zijn medevluchters de baas was.

Matthews wist zich in de kopgroep gesteund door twee ploeggenoten: Daryl Impey en Luke Durbridge. In het laatste deel kon Durbridge niet meer volgen. Matthews klaarde de klus, voor de Slowaak Peter Sagan en de Noor Edvald Boasson Hagen. ,,Het was niet eens echt het plan om vandaag mee te zitten, en dan ook nog met drie. Ik dacht dat de Tour niet voor mij was weggelegd, en heb wel eens aan opgeven gedacht.''

Matthews, oud-renner van Rabobank, kwam vorige week zondag tijdens de tweede etappe ten val. Vorig jaar ging hij in de Tour hard onderuit in de rit naar de Muur van Hoei. Daarbij liep Matthews breukjes op in twee ribben. Hij bleef ondanks de pijn doorrijden.

In 2014 ging het nog voor de start van de Tour mis. De Australische sprinter kwam op een training hard ten val en was niet op tijd hersteld. De Canadees Christian Meier verving hem.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.