Medalrace Van Rijsselberghe begint om 18.50 uur

Dorian van Rijsselberghe moet zondag nog even geduld hebben voordat hij van start kan gaan in zijn olympische 'ereronde' bij de windsurfers. Door een gebrek aan wind in de zonovergoten baai van Guanabara in Rio de Janeiro heeft de organisatie voorlopig alle zeilraces moeten uitstellen. De race begint nu om 18.50 uur.

De dag zou beginnen om 18.05 uur uur (Nederlandse tijd) met de medalrace voor de windsurfers in de RS:X-klasse. Van Rijsselberghe verzekerde zich vrijdag al van titelprolongatie. Voor de finale hoeft de 27-jarige Texelaar zich derhalve helemaal niet meer druk te maken.

,,Toch wil ik een goede race varen, dat ben ik aan mijn stand verplicht. Ik wil het toernooi waardig afsluiten. Bovendien is de strijd om brons nog niet beslist. Ik wil dus ook voor mijn strijdende collega's gewoon nog mijn best doen”, liet Van Rijsselberghe zondag monter weten.

Ook voor de windsurfsters staat de medalrace zondag op het programma. Lilian de Geus maakt als nummer zeven van het klassement nog kans op een podiumplaats.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.